(0472)37-34-56

37-52-67

м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького 61

Iнтернет приймальня

Спека

23 июня 2016 в 13:48

Спека

                                                                                                      ПАМЯТКА НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОВОДЖЕННЯ В УМОВАХ СПЕКИ:

 

1. Обмежити перебування на вулиці, зменшити фізичні навантаження до мінімуму.

2. При перебуванні у приміщенні необхідно забезпечити їх охолодження (включити вентилятори або застосовувати кондиціонери) до  температури повітря на рівні +24 - +25 °C.

3. При виході на вулицю слід використовувати легкий одяг із натуральних тканин світлого кольору, на вулиці обов’язково користуватися головним убором (панама, платок тощо), сонцезахисними окулярами, парасольками.

4. Потреба в енергії у спекотну погоду знижується, у зв’язку з чим, організму влітку потрібна менш калорійна їжа.

5. Приймання їжі бажано виключити в самий жаркий період дня, перенісши їх на ранок і вечір.

6. Для підтримання імунітету рекомендується вживання фруктів і овочів, ретельно помитих перед вживанням водою гарантованої якості.

7. На протязі дня рекомендується по можливості прийняти душ з прохолодною водою.

8. Поїздки на особистому і громадському транспорті слід обмежити або планувати їх вранці або у вечірні години, коли спека спадає.

9. При відвідуванні об’єктів масового скупчення людей, необхідно надавати перевагу тим із них, що забезпечені кондиціюванням повітря.

10. Купання і водні процедури на відкритому повітрі слід проводити лише у місцях, відведених і облаштованих для цих цілей, з дотриманням правил організації купання.

11. Для профілактики перегрівання організму (гіпертермії) необхідно організувати раціональний режим роботи.

12. Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37 С за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних).

13. Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму (оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин), необхідно випивати до 1,5 літра рідини на добу.     Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю +10-+15С. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також відновлювати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом (вживання мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів).

Разом з цим, необхідно пам’ятати, що збільшувати кількість споживання води не рекомендується людям із захворюваннями нирок і серцево-судинної системи.